Title Image

Blog

2014 Donington Park - Michael van der Mark

VAN DER MARK KLAAR VOOR DONINGTON PARK

  |   News Racing

Het Pata Honda WK Supersport-team heeft zich op het Engelse circuit van Donington Park verzameld voor de vijfde ronde van dit kampioenschap. De twee rijders, Michael van der Mark en Lorenzo Zanetti, domineerden op hun Honda CBR600RR’s de laatste twee races op Assen en Imola. Van der Mark won op het TT Circuit terwijl Lorenzo Zanetti de snelste was in Italië. Van der Mark, 21, leidt nu het kampioenschap dankzij zijn overwinning in Assen en twee tweede plaatsen op Imola en Aragon. De Rotterdammer kende vorig jaar een lastig weekeinde op Donington Park nadat hij op Monza, twee weken daarvoor, zijn voet brak. Van der Mark is echter vol vertrouwen in aanloop naar zijn tweede race op Donington Park.

Michael van der Mark: “Ik kijk echt uit naar Donington Park, zeker na het geweldige weekend op Imola. Ik hou van Donington, hoewel vorig jaar mijn eerste bezoek niet zo goed afliep. Ik was geblesseerd, kreeg de motorfiets niet goed aan het rijden en crashte vervolgens in de race. Het kan alleen maar beter gaan dit jaar! De laatste races hebben me veel vertrouwen gegeven en onze basisafstelling van de CBR werkt overal. Er zal genoeg werk te doen zijn voor de race op zondag, maar het team is echt goed bezig dus laat het maar beginnen.”

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael leidt het kampioenschap en kan op hoog niveau erg constant rijden. Ook al ging het vorig seizoen op Donington niet zo goed, we geloven dat hij zeker kan strijden voor een podiumplaats dit weekend.”