Title Image

Blog

VAN DER MARK EN PATA YAMAHA WINNEN IN CATALONIË

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag tijdens de Tissot Superpole Race zijn eerste wedstrijd van het 2020 FIM Superbike Wereldkampioenschap gewonnen op Circuit de Barcelona-Catalunya. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijder won op indrukwekkende wijze en gaf het succes van vanmorgen in Race 2 een passend vervolg door tweede te worden.

 

Nadat Van der Mark deze ochtend als vijfde moest starten, wist hij zich al snel op te werken naar de tweede positie in de sprintrace over tien ronden. In ronde drie hadden koplopers Alvaro Bautista, Jonathan Rea and Van der Mark een gat geslagen naar de rest van het veld, totdat Bautista er vlak voor de andere twee hard vanaf ging met een gemene highsider. Van der Mark voorkwam dat hij bij het incident betrokken raakte en pakte daarna meteen een voorsprong. Zijn tempo en consistentie in de resterende ronden leverden hem uiteindelijk een winstmarge op van 2,3 seconden op Rea.

 

Door zijn zege mocht hij Race 2 vanaf pole position starten en daar profiteerde de 27-jarige optimaal van. Na een korte strijd met Chaz Davies en Michael Ruben Rinaldi vormden Davies, Van der Mark en de snel opkomende Garrett Gerloff het trio aan kop. De Pata Yamaha-rijder ging daarna de strijd om de zege met Davies aan, maar nadat de grip aan de voorkant een rol begon te spelen, raakte hij verwikkeld in duel met GRT Yamaha WorldSBK Junior Team-rookie Gerloff voor de tweede plek. Van der Mark wist dat duel in zijn voordeel te beslissen.

 

Michael van der Mark – SPRC: P1 / R2: P2: “Dit was een hele goede zondag. Vanmorgen had ik een geweldige start in de Superpole Race en ik volgde Johnny. Ik voelde mij zo goed op de motorfiets en wist zeker dat ik met hem kon strijden, maar toen passeerde Alvaro ons beiden op het rechte stuk. Helaas voor hem crashte hij en ik had geluk dat ik daarbij geen tijd verloor. Ik kwam aan de leiding en had zo’n goed tempo dat ik van Johnny kon wegrijden. Ik ben echt blij dat ik mijn eerste overwinning van dit jaar heb behaald!”

“In Race 2 startte ik vanaf pole position, ideaal. Ik had een goede start en de eerste paar ronden probeerde ik aan te voelen hoe de grip was en hoe de motor was. Chaz en Rinaldi passeerden mij, maar ik maakte mij geen enkele zorgen, want ik wist dat ik hetzelfde tempo kon rijden. Ik haalde Rinaldi in en probeerde Chaz ook in te halen, maar we hadden beide onze ‘sterke punten’ op het circuit. Ik kon hem een keer passeren, maar om eerlijk te zijn moest ik te veel van mijn voorband vragen om bij hem te blijven. Hij reed niet ineens ver weg, maar elke ronde een klein beetje. Tijdens de race had ik ook een kort duel met Garrett, voordat ik van hem kon weg rijden. Maar daarna maakte ik een foutje en was Garrett daar weer! We hadden een mooi gevecht in de laatste ronde en ik ben blij dat ik met P2 op het podium eindigde. Ik kijk nu uit naar Magny-Cours. Het voelde goed om een aantal podiums te pakken, dus laten we proberen het daar te herhalen.”