Title Image

Blog

VAN DER MARK EN HET PATA YAMAHA TEAM KIJKEN UIT NAAR MISANO

  |   News Racing

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Yamaha Official WorldSBK Team hopen hun recente goede run aan resultaten onder de Adriatische zon aankomend weekend voort te zetten tijdens de negende ronde van het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Michael van der Mark begint als derde in de tussenstand van het WorldSBK kampioenschap nadat hij in Laguna Seca het podium misliep en wil zich terugvechten op een baan waar hij vorig jaar zo dicht bij zijn eerste overwinning kwam.

Van der Mark behaalde een achtste plaats tijdens Race 1 op Laguna Seca nadat hij kampte met gebrek aan grip maar sloeg terug met een mooie battle met zijn teamgenoot Lowes waarna hij de finish als vijfde passeerde in Race 2. De 25-jarige Nederlander was blij met de verbeteringen die hij doormaakte gedurende het weekend en vertrekt naar Misano met vertrouwen nadat hij vorig jaar het grootste gedeelte van Race 1 aan de leiding lag op het Italiaanse circuit, voordat hij zijn kans op zijn eerste overwinning zag vervliegen door een probleem wat buiten hem en het team om ging. Hij knokte zich terug in Race 2 en behaalde een vierde plaats en met de verbeteringen die zijn doorgevoerd aan de R1 in 2018, hoopt van der Mark weer te kunnen strijden voor de winst in Misano. Hij staat nu derde in het kampioenschap met 215 punten, 30 punten achter Chaz Davies op de tweede plaats en heeft nu na acht ronden slechts acht punten minder dan hij in 2017 in totaal behaalde.

Michael van der Mark: “Ik kijk erg uit naar Misano! Het is één van mijn favoriete race weekends op de kalender, met name op dit punt van het seizoen waar we goede resultaten behalen met de R1. Ik denk dat we echt hebben laten zien hoeveel we ons totale pakket verbeterd hebben tijdens Race 2 in Laguna, omdat dat een baan is waar we het vaak moeilijk hebben gehad. Misano is anders, het past bij de R1 en ik kijk er naar uit wat we dit weekend kunnen doen. Het doel is om terug te keren naar het podium!”

Het Misano World Circuit Marco Simoncelli is een snel, vloeiend en technische baan gelegen naast het pittoreske stadje Misano Adriatico in de provincie van Rimini, Noord-Oost Italië. Een grote favoriet voor rijders en fans, hield het circuit hun eerste event in 1972 en de baan is 4.226 kilometer lang, bestaande uit tien rechter- en zes linkerbochten, plus een lang recht stuk op start/finish van 510 meter lang. Het Pata Yamaha Offical WorldSBK Team start op vrijdagmorgen om 9.45 uur met FP1, de kwalificatie zal plaatsvinden op zaterdag om 10.30 uur gevolgd door Race 1 om 13.00 uur en de zondagse Race 2 ook om 13.00 uur.