Title Image

Blog

UITDAGENDE ZONDAG VOOR VAN DER MARK OP LAGUNA SECA

  |   News Racing

Nadat hij door een val in de kwalificatie vanaf de 15e plek op de grid moest starten, was Michael van der Mark vastberaden om in de Superpole race op Laguna Seca in de top-9 te eindigen. Op die manier zou hij namelijk vanaf een veel betere startpositie Race 2 mogen beginnen. Helaas slaagde Michael net niet in die opzet; hij werd tiende in de ingekorte race. Door een fantastische start – vanaf de vijfde rij – lag Van der Mark na de eerste ronde van Race 2 toch al negende, vlak achter de groep die streed voor de vijfde plek. Maar helaas moest Michael in de vierde ronde opgeven vanwege een technisch probleem.

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – DNF – WK-stand P4 – 215 punten: “We veranderden een aantal dingen voor de Superpole-race maar die werkten niet zo als gehoopt. Daardoor miste ik de top-9 op één positie na en moest Race 2 vanaf de vijfde rij beginnen. Ik had een hele goede start en lag negende na de eerste ronde. Ik voelde mij zo veel beter op de motor, had veel meer vertrouwen en ik zag dat de groep voor mij niet wegliep, zoals gisteren wel het geval was.”

“Op het moment dat ik Loris Baz passeerde, dacht ik nog meer plaatsen goed te gaan maken, toen ik door een technisch probleem moest opgeven. Erg zonde, want ik voelde mij veel beter op de motor dan eerder dit weekeinde en we hebben veel punten verloren. Hoe dan ook, we hebben nu een lange pauze met uiteraard wel de 8 uur op het programma. Die race is altijd een grote uitdaging en ik ben er zeker van dat we sterk zullen terugkeren op Portimão. Ik kom daar heel graag en wil daar weer voor de overwinning strijden.”

 

Resultaten
Superpole Race
Race 2