Blog

Michael van der Mark 2017 Lausitzring zaterdag

UITDAGENDE ZATERDAGRACE VOOR VAN DER MARK OP DE LAUSITZRING

  |   News Racing   |   No comment

Het was een zaterdag met verschillende gezichten voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team op de Lausitzring omdat Michael van der Mark als vijftiende over de finish kwam nadat de bandendruk steeds verder terugliep. Van der Mark had een fantastische start, maar doordat de bandenspanning lager werd – de reden daarvan is nog onbekend – moest hij zijn tempo flink laten zakken maar desondanks bracht hij zijn R1 dapper thuis op een vijftiende plek.

Michael moest zich via SP1 zien te kwalificeren nadat hij op vrijdag veel last had van een rode vlag-situatie en van de regen. Het was pas de derde keer dat hij zich op deze manier hoefde te kwalificeren en Michael maakte meteen een duidelijk statement door op een raceband liefst 0,5 seconde sneller te zijn dan de rest van het veld. Daarmee sloot hij de sessie af als eerste en mocht dus door naar SP2.

In die tweede Superpole eindigde hij als elfde en stond daarmee in het midden op de vierde rij. Vanaf die plek kende hij een zeer goede start, stormde langs een aantal andere rijders en lag achtste na de eerste ronde. Terwijl hij zich een weg naar voren probeerde te pushen, raakte hij in de tweede ronde buiten de baan en lag daarna zestiende. De voormalig Wereldkampioen Supersport vocht zich vervolgens knap terug en lag al snel elfde, maar daarna verloor hij steeds meer druk in zijn achterband.

Terwijl de band zichtbaar leegliep, bleef Van der Mark dapper rijden. Ondanks het advies van het Pata Yamaha team om binnen te komen, want ze maakten zich zorgen over de veiligheid van Michael. Maar op ongelooflijke wijze wist Michael de R1 als vijftiende over de finish te sturen en daarmee pakte hij het laatste WK-punt. Toen hij in het parc fermé aankwam, was zijn band zelfs helemaal plat. Van der Mark start daardoor morgen bij de tweede race vanaf de twaalfde plaats en hoopt op revanche na alle pech van vandaag.

In de tussenstand staat Van der Mark zevende met 130 punten en dat zijn er slechts tien minder dan de nummer zes.

Michael van der Mark (15e + 1:04.118): “Ik was blij met hoe we in SP1 ons konden kwalificeren voor SP2. Ik wist één seconde harder rond te gaan, maar in SP2 had ik met de kwalificatieband geen goed gevoel. Ik denk dat de achterkant de voorkant naar voren duwde en daarom moest ik starten vanaf de elfde plaats. Ik had een goede start, maar kreeg al vroeg problemen met de grip.”

“Vervolgens maakte ik een fout, hoewel ik er nog niet zeker van ben wat er precies gebeurde. Ik kwam buiten de baan en moest mij weer naar voren rijden. Om eerlijk te zijn: mijn snelheid was niet fantastisch, maar wel beter dan in de kwalificatie. Ik probeerde de snelheid vast te houden, alleen daarna ging ik steeds langzamer en kwam er steeds meer beweging in de fiets te zitten. Omdat elk WK-punt belangrijk is, besloot ik door te rijden, maar toen ik in het parc fermé aankwam, realiseerde ik mij dat de band plat stond. We moeten vanavond zeker gaan uitzoeken naar de reden hiervan. Ik ga morgen alles geven in de tweede race.”

Resultaten
Superpole

Race 1

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.