Title Image

Blog

Michael van der Mark - Chang

STRIJDLUSTIG PATA YAMAHA KNOKT HARD IN RACE 1 OP BURIRAM

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft vandaag hard gestreden onder warme en vochtige omstandigheden tijdens Race 1 voor de tweede ronde van het 2018 Motul FIM Superbike Wereldkampioenschap in Thailand. Michael van der Mark kende een solide start vanaf de tiende plek en eindigde na een fantastisch duel met zijn teamgenoot als zevende nadat hij aan het einde van de race gripproblemen kreeg.

Van der Mark sloot de vrijdag als zevende af en maakte in VT4 indruk door als vijfde te eindigen met een 1:33.643. Ook in SP2 verbeterde hij zich (1:33.373) en dat betekende een vierde startrij. Helaas had Michael vanaf het moment dat de startlichten uitgingen bij het remmen niet hetzelfde gevoel met zijn R1 als dat eerder wel het geval was. Desondanks was hij ongekend constant en reed uitgezonderd de eerste ronde altijd een 1:34 laag of midden.

In de zesde ronde lag hij zevende en passeerde daarna Marco Melandri om vervolgens weer in duel te raken met teamgenoot Lowes. De twee haalden, tot groot enthousiasme van het fanatieke thuispubliek, elkaar een aantal keer in. Daarna nam het gripniveau bij Michael verder af en kwam hij als zevende over de streep, net achter Sykes. De daarbij horende negen WK-punten brengen hem naar de achtste plek met 25 punten. Morgen start Van der Mark vanaf de vierde plek en hij is er van overtuigd dat met een paar verbeteringen aan zijn Pata Yamaha R1 het podium mogelijk moet zijn.

Michael van der Mark: “Ik moest starten vanaf de tiende plek en had een redelijk goede start maar niets speciaals. Om eerlijk te zijn had ik meteen problemen bij het aanremmen en met het gripniveau en dus was het lastig om te racen. Ik was blij dat ik desondanks vrij constant bleef rijden, want door de kleine verschillen moesten we constant zijn en mochten we geen fouten maken. Uiteindelijk begon ik het gat voor mij te dichten en had ik een mooi duel met Alex, maar naar het einde toe kreeg ik echt problemen bij het aanremmen en kon ik hem niet meer volgen. Dit geeft ons dus wat werk voor morgen; laten we zien wat we kunnen doen vanaf P4 op de grid!”

Resultaten
Vrije training 4
Superpole
Race 1