Title Image

Blog

2016 Chang International Circuit zaterdag

POLE EN PODIUM VOOR VAN DER MARK EN HONDA WORLDSBK TEAM IN THAILAND

  |   News Racing

Michael van der Mark en het Honda WorldSBK Team hebben vandaag de pole postion gepakt én een derde plaats behaald in de eerste race op het Chang International Circuit. Het werd daardoor wederom een historische dag voor Van der Mark omdat het zijn eerste pole uit zijn WK Superbike-carrière was. De 23-jarige wist in een intense Superpole-sessie knap Tom Sykes en Jonathan Rea achter zich te houden.

Doordat Van der Mark een lastige start had, lag hij na de eerste bocht zesde. Maar nadat de Rotterdammer zich snel wist te herstellen, vond hij in de vijfde ronde alweer de aansluiting bij Rea. Kort daarna maakte de Honda-coureur echter een foutje bij het uitkomen van bocht acht en verloor daardoor anderhalve seconde. Van der Mark probeerde nog terug te keren voordat hij besloot de derde plaats veilig te stellen. Dankzij zijn derde podiumfinish uit drie races staat Van der Mark nog steeds tweede in de WK-tussenstand en heeft Honda die plek bij de constructeurs nog steeds te pakken.

Michael van der Mark (3e) “Ik ben zo blij met mijn eerste WorldSBK-pole position. Ik had dat niet echt verwacht, maar vanaf het moment dat ik de baan op kwam had ik zo’n goed gevoel. De Kawasaki’s zijn meestal zeer concurrerend over een enkele ronde, maar vandaag zijn we erin geslaagd om sneller te zijn. Ik maakte een foutje bij de start van de race omdat ik waarschijnlijk een beetje te enthousiast was door mijn pole. Ik had vervolgens een probleem met terugschakelen en ging wijd in de eerste bocht en verloor nog een paar plaatsen. Stap voor stap was ik echter in staat om het gat met Tom en Jonathan dicht te rijden. Toen ik heel dichtbij kwam, had ik een groot moment in bocht acht. Daarna lukte het niet meer om het gat te dichten. Hoe dan ook, ik was in staat consequent snel te zijn en met een paar aanpassingen moeten we morgen nog sneller kunnen zijn.”