Title Image

Blog

2014 Aragon - Michael van der Mark

PODIUM VOOR VAN DER MARK OP ARAGON

  |   News Racing

Aragon – Spanje – 13.04.2014

Pata Honda-coureur Michael van der Mark heeft vandaag op Aragon in Spanje de tweede plaats behaald in de WK Supersport-race. Van der Mark had een goede start, kwam zelfs al snel aan de leiding tot hij een klein foutje maakte in de beroemde hairpin. Nadat de twee leiders van de wedstrijd in de één na laatste ronde onderuit gingen, eindigde de Rotterdammer op de tweede plaats, slechts 0,8 seconde achter winnaar Kenan Sofuoglu. Het Pata Honda-team en Van der Mark gaan zich vanaf nu richten op Assen waar over twee weken de volgende WK Supersport-race plaatsvindt.

 

Michael van der Mark: 

Ik ben erg blij met dit resultaat. We hebben het hele weekeinde hard gewerkt om een paar vreemde problemen op te lossen. Vanmorgen merkten we in de warming-up dat de racesnelheid goed was. Mijn start was redelijk en ik zag dat ik sneller was dan de jongens aan kop. Eenmaal aan kop moest ik echter blijven pushen omdat het gat niet echt groot was. In de hairpin ging ik even in de fout en daardoor konden ze mij weer voorbij komen, ook omdat ik nog een paar foutjes maakte. Nadat Jules Cluzel en Kev Coghlan crashten, bleven Kenan Sofuoglu en ik over. Ik kon niet meer dichterbij Kenan komen, maar ik ben erg blij met plaats twee na de puntloze wedstrijd in Phillip Island.

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): 

Michael had een goede start en ging een aantal ronden aan de leiding. Hij wist zelfs een gat te creëren, maar een klein foutje wierp hem terug. We hadden een beetje geluk omdat de twee rijders vooraan crashten en Michael daardoor als tweede, achter Sofuoglu, finishte. De tweede plaats, na wat gebeurde op Phillip Island, is echt goed en bovendien heeft hij nu een goed gevoel voor Assen. Het was een prima Supersport-dag en we kijken uit naar de voor ons drukke thuisrace op het TT Circuit.