Title Image

Blog

PODIUM VOOR VAN DER MARK EN PATA YAMAHA TIJDENS NATTE SUPERPOLE RACE OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft zich op Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk naar een derde plaats geknokt tijdens de Tissot Superpole Race. Ook vandaag viel de regen weer gestaag in Frankrijk.

 

Van der Mark kende in de Superpole Race een waanzinnige start vanaf de zesde plek op de grid en behaalde uiteindelijk een derde plek, zijn zevende podium van het jaar én goed voor een eerste startrij voor Race 2. Terwijl de Nederlander vanmiddag hoopte op een herhaling van vanmorgen, betekende een gebrek aan grip in de regen dat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde positie.

 

Het WorldSBK-seizoen 2020 wordt over twee weken afgesloten in Estoril, Portugal waar de vrije trainingen beginnen op vrijdag 16 oktober.

 

Michael van der Mark – SPRC: P3 / Race 2: P5: “Vanmorgen in de Superpole Race voelde ik mij heel goed op de Yamaha R1, dankzij een aantal goede verbeteringen. In de laatste ronde had ik een geweldig gevecht met Scott [Redding] en wist ik als derde te eindigen. Daar was ik heel blij mee en ik stond bovendien op de eerste startrij voor de tweede race. Ik had een prima start in Race 2, maar worstelde met het gevoel aan de voorkant en ook met de grip uit de langzame bochten. Ik kon niet knokken met de anderen omdat ze erg sterk waren waar ik juist wat zwakker was. Het was moeilijk om de achterstand goed te maken en op een gegeven moment reed ik alleen. Ik probeerde consistent te zijn en geen fouten te maken en eindigde als vijfde. Zeker niet slecht, maar we hebben veel werk te doen om Chaz [Davies] in Estoril in te halen voor de derde plaats in het kampioenschap.”