Title Image

Blog

PATA YAMAHA WIL SEIZOEN POSITIEF AFSLUITEN IN QATAR

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team kijkt erg uit naar de laatste FIM Superbike Wereldkampioenschap-races van 2017 in Qatar en hoopt op Losail het sterke seizoen – waarin ze steeds vaker strijden om de podiumplaatsen – passend af te sluiten. Michael van der Mark, net terug van zijn fantastische MotoGP-debuut voor het Monster Yamaha Tech 3 Team in Maleisië, pakte in de laatste drie raceweekeinden bijvoorbeeld liefst twee podiums en behaalde daarnaast elf keer op rij de eindstreep.

Michael is daarnaast een liefhebber van het Losail International Circuit en kan daardoor niet wachten om er voor het eerst met de Pata Yamaha R1 te rijden. Van der Mark is nog maar net terug uit Sepang, waar hij tijdens de GP van Maleisië Jonas Folger verving op de Monster Yamaha Tech 3 M1. Dat deed hij mij een zestiende plek zeer veelbelovend.

De 2014 Wereldkampioen Supersport verkeert momenteel in topvorm met twee podiums en vijf top-6-finishes uit de laatste zes races en wil uiteraard het seizoen mooi afsluiten.

Op dit moment staat hij in de WK-tussenstand zesde met 210 punten, slechts 16 minder dan zijn teamgenoot Lowes.

Michael van der Mark: “Ik kijk erg uit naar de laatste races van het seizoen, al is het lastig te geloven dat het seizoen er al bijna op zit. De races in Qatar behoren tot mijn favoriete vanwege het kunstlicht en vanwege het circuit. Hopelijk kunnen we het jaar positief afsluiten omdat we de laatste races zeer competitief zijn. Er zijn nog een paar kleine puntjes die we kunnen verbeteren om er zo zeker van te zijn dat we snel tot het einde zijn.”