Title Image

Blog

PATA YAMAHA MET DRIE MAN STERK NAAR DONINGTON PARK

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is zeer gemotiveerd voor de thuisrace op Donington Park dit weekeinde. Ook Michael van der Mark kijkt erg uit naar de zesde ronde van het 2018 Motul FIM Superbike Wereldkampioenschap nadat hij in Race 2 op Imola ten val kwam. Hij hoopt namelijk de vorm van Assen in Engeland een mooi vervolg te geven.

Michael en Alex Lowes worden dit weekeinde vergezeld door de officiële testrijder, Niccolò Canepa. Canepa pakte onlangs nog een tweede plaats tijdens de FIM EWC 8 Hours of Slovakia Ring.

Nadat Michael twee podiums behaalde in Assen, reed hij naar een knappe vijfde plaats in Race 1 op Imola. Hij wil op deze snelheid in Donington Park voortbouwen, op een circuit waar hij graag rijdt en waar de sterke punten van de Pata Yamaha R1goed tot zijn recht komen. Vorig jaar werd Van der Mark er vierde in de tweede race, op slechts 0.784 seconde van het podium. Hij weet uit zijn WorldSSP-periode bovendien wat winnen is op Donington. Op dit moment staat Michael zesde in de tussenstand met 113 punten na 10 races.

Michael van der Mark: “Ik kijk er naar uit om te racen in Donington Park! Het is altijd speciaal om in Engeland te racen en ik hoop de progressie die we tot nu hebben geboekt, voort te kunnen zetten. Na het dubbele podium in Assen waren we goed op tempo in Imola en ik denk dat we daarop kunnen voortbouwen in Donington. Een circuit dat past bij de karakteristieken van de R1 en waar ik in het verleden al heb gewonnen in WorldSSP. Het weer ziet er voor komend weekend niet al te slecht uit, dus ik kijk er naar uit om vrijdagochtend de baan op te gaan voor VT1!”