Title Image

Blog

PATA YAMAHA HAALT HET MAXIMALE UIT RACE 2 IN ARAGON

|   News Racing

Michael van der Mark Team heeft zondag tijdens de derde ronde van het 2018 Motul FIM Superbike World Championship in Aragon een vijfde plaats weten te behalen in de tweede race. Van der Mark kende een uitstekende start vanaf de middelste plaats op de eerste startrij en kwam na de eerste ronde als leider door. Jammer genoeg kreeg hij te maken met een klein issue aan zijn R1, maar ondanks dit vocht hij zo hard als hij kon zonder een heel goed te hebben over de voorkant van zijn machine. De Nederlander genoot in de laatste ronden van een geweldige strijd met zijn teamgenoot Alex Lowes om uiteindelijk als vijfde de finish te passeren.

Zoals het grootste deel van het seizoen waren beide Pata Yamaha coureurs ook afgelopen weekend weer aan elkaar gewaagd. Zo noteerden ze vrijdag tijdens de vrije trainingen exact dezelfde, was het verschil zaterdag tijdens de kwalificatie slechts 0,01 sec en passeerde men zaterdag tijdens de eerste race na zeventien ronden slechts 1,053 sec na elkaar de finish.

Van der Mark mocht na zijn vijfde plaats tijdens de zaterdag verreden eerste race zondag vanaf de tweede plaats op de grid aan de race beginnen. Na een zesde rondetijd gereden te hebben zondagochtend tijdens de warm-up begon hij vol vertrouwen aan de tweede race. Na een uitstekende start en na de eerste ronde als leider door te komen merkte de 25-jarige Rotterdammer al snel dat het gevoel met de voorkant van zijn Pata Yamaha R1 niet was zoals verwacht. Aan de leiding rijdend ging hij vervolgen even wijd op het moment dat Melandri binnen doorkwam en de leiding overnam. Vervolgens wist Van der Mark zich meteen te herpakken, hoewel hij op dat moment de snelheid miste om de snelste mannen partij te kunnen geven.

Hoewel Van der Mark bleef pushen kon hij niet voorkomen dat hij terugviel naar de zesde plaats, echter toen in de achtste ronde teamgenoot Lowes langszij kwam reageerde hij in stijl. De twee Pata Yamaha coureurs zetten meteen de aanval in op de op dat moment op de vierde plaats rijdende Michael Ruben Rinaldi. Beiden wisten de Italiaan te passeren waarna Van der Mark vervolgens weg probeerde te rijden bij Lowes, maar dat mocht niet baten. Het tweetal passeerde elkaar een aantal keren maar in de slotfase was het Lowes die aan het langste eind trok door 0.436 sec. eerder dan Van der Mark over de finish te komen.

Van der Mark bezet momenteel met 67 gescoorde punten de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, slechts drie punten achter teamgenoot Lowes.

Michael van der Mark: “Mijn start was best goed en na een paar bochten wist ik de leiding over te nemen maar, om eerlijk te zijn, al na een paar ronden voelde de voorkant van mijn R1 gewoon niet goed aan en dit was best wel een issue gedurende de rest van de race. Ik reed aan de leiding maar ik voelde me gewoon niet sterk genoeg en de een na de ander kwam vervolgens langszij. Ik probeerde bij de voorste jongens te blijven en probeerde alles maar dat lukte gewoon niet. Ik reed echt op de limiet en vervolgens miste ik ook nog een keer een versnelling waardoor ik ook de nodige tijd verloor. In het laatste deel van de race had ik opnieuw een geweldig gevecht met Alex waar ik echt van heb genoten, maar om als vierde en vijfde te eindigen op 10 seconden van de winnaar is niet waar we horen te staan. Hopelijk vinden we een oplossing voor het probleem in Assen en weten we progressie te boeken tijdens mijn thuisrace.”

Ondanks een tricky weekend kijken Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team uit naar de vierde ronde van het 2018 WorldSBK kampioenschap welke van 20 t/m 22 april verreden wordt op het TT Circuit Assen.