Title Image

Blog

NOG TWEE PODIUMS VOOR PATA YAMAHA OP PORTIMÃO

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla heeft een succesvol weekeinde tijdens de derde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap afgesloten met een dik verdiend podium voor Michael van der Mark in Race 2. Van der Mark herstelde zich daarmee voor een, naar eigen zeggen, teleurstellende sprintrace waarin hij zevende werd.

 

In Race 2 boekte Michael veel progressie en hield zijn hoofd koel. Nadat hij Ducati-rijder Scott Redding bijhaalde, profiteerde hij vervolgens van een foutje van Redding in bocht 5. Maar helaas maakte Michael in ronde 13 ook een klein foutje waardoor Redding er weer voorbij kwam. Tot aan de finishvlag hield Van der Mark de druk er vol op, maar kwam uiteindelijk op 0,093 seconde van Redding als derde over de finish.

 

Het Pata Yamaha-team reist de komende week naar Motorland Aragón voor een tweedaagse test (13-14 augustus) om zo goed voorbereid te zijn op de twee raceweekeinden die daar eind augustus en begin september verreden worden. Dat zullen de vierde en vijfde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap zijn.

 

Michael van der Mark: P7 & P3: “Laten we beginnen met de Superpole Race van vanmorgen. We dachten tijdens de warming-up dat we een goede oplossing hadden gevonden, maar dat bleek niet het geval te zijn en het was vanaf het begin een echte strijd. Ik was erg teleurgesteld omdat ik – vanwege de iets lagere temperatuur – dacht dat ik een goede kans zou hebben om op het podium te komen. Uiteindelijk zat er niet meer dan een zevende plek in.”

 

“Voor de tweede race van vandaag hadden we weer wat wijzigingen aangebracht en om eerlijk te zijn was ik vanaf het begin niet zo snel, maar het tempo van iedereen was een stuk lager dan gisteren. Ik zag veel mensen fouten maken en probeerde mijn eigen ritme te behouden en kalm te blijven, wat best moeilijk was. Eén voor één haalde ik een aantal rijders in en daarna kwam ik bij Scott. Ik kon hem niet passeren totdat hij een fout maakte, maar net daarna miste ik een versnelling. Vervolgens kwam ik meteen weer op zijn wiel en was ik sneller maar hij was sterker. Ik moest wachten op een foutje van hem, maar die maakte hij niet. Ik ben echter blij met dit podium, en ik ben ook blij met het verschil in het gevoel van mijn R1 vanmiddag, in vergelijking met de eerste race.”