Blog

Michael van der Mark 2017 Misano zaterdag

VAN DER MARK DICHT BIJ ZEGE IN RACE 1 OP MISANO

  |   News Racing   |   1 Comment

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark kende vandaag op Misano tijdens de eerste WorldSBK-manche voor de zevende ronde weinig geluk. Hij reed namelijk briljant en ging het grootste gedeelte van de race aan de leiding, maar viel in de vijftiende ronde door omstandigheden waar hij geen invloed op had. Van der Mark kende een fantastische start en lag, beginnend vanaf plaats vijf, na twee bochten al tweede. Dankzij een indrukwekkende racepace wist hij in de tweede ronde Rea voorbij te steken en lag daardoor aan de leiding van de race en wist zelfs een gat van een seconde te slaan.

In de vierde ronde zette Michael ook nog eens de snelste ronde neer, een 1:35.297, en hield mede daardoor 13 doorkomsten de leiding stevig vast. En hij leek daardoor te kunnen gaan strijden voor zijn eerste Yamaha-zege, maar toen sloeg de pechduivel toe. Van der Mark en zijn R1 konden er niets aan doen, maar Michael verloor de achterkant in bocht 13 en crashte vanwege een technisch probleem aan zijn achterband, iets dat nog steeds onderzocht wordt. Na een fantastische race niet waar Michael recht op had, maar hij mocht ook positief terugkijken op de race vanwege een ijzersterke racepace. Ook mag hij zeer trots zijn op het feit dat hij en zijn team zoveel progressie hebben geboekt in de afgelopen weken.

Van der Mark staat nu zevende in de tussenstand met 102 punten, slechts acht punten achter Xavi Fores die de zesde plaats in handen heeft. Morgen start Michael vanaf de twaalfde plaats in race 2.

Michael van der Mark: “Vanmorgen maakten we een kleine aanpassing aan de geometrie van de motor en dat voelde vanaf het begin heel goed. Ik verbeterde mijn snelheid en was echt blij. De eerste ronde met racebanden in SP2 was ook erg goed en daarna was ik zeer constant. Ik maakte weer een kleine stap voorwaarts en met de vijfde plaats en dus de tweede startrij was ik eveneens tevreden. Ik had een beetje rare start, maar het bleek wel een hele goede te zijn.”

“Na de eerste ronde lag ik tweede en de ronde daarna wist ik Jonathan Rea te passeren en kwam zo aan de leiding te liggen. Ik reed mijn pace, maar was niet zo sterk als ik had verwacht maar het was toch goed genoeg om weg te lopen bij de rest. Aan het einde reed ik nog steeds dezelfde rondetijden maar Jonathan wist iets in te lopen. Toen verloor ik zonder reden ineens de achterkant in een hele snelle bocht. Ik weet niet wat er gebeurde, maar het was zeker niet mijn fout en we moeten uitzoeken wat de oorzaak van de crash is. Ik ben blij omdat we een hele sterke race gereden hebben, maar ik ben erg teleurgesteld omdat dit mijn eerste podium of zelfs zege had kunnen zijn voor Yamaha.”

Resultaten
Superpole 2

Race 1

1Comment
  • Patrick harmsen | jun 18, 2017 at 11:31

    Erg jammer van de val. Dit al helemaal als jij er zelf niets aan kon doen.
    Suc6 voor race 2