Title Image

Blog

2016 Thailand voorbeschouwing

IT’S THAI TIME VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team is klaar voor de tweede ronde van het WK Superbike, dat komend weekeinde verreden wordt op het Chang International Circuit bij Buri Ram in Thailand. Na een prima start van het seizoen kijken Michael van der Mark en Nicky Hayden uit om weer het beste uit de Honda CBR1000RR Fireblade SP-motoren te halen.

Na twee podiumplaatsen op Phillip Island wil Van der Mark het momentum vasthouden en z’n tweede plaats in de WK-tussenstand succesvol verdedigen. Afgelopen jaar werd de Rotterdammer in Thailand zevende tijdens de tweede manche, nadat hij door een klein technisch probleem in de eerste race de strijd moest staken.

Michael van der Mark: “Ik kan echt niet wachten om het circuit weer op te gaan. De start van het seizoen op Phillip Island was ongelofelijk, maar we weten dat de wedstrijden in Thailand voor ons totaal anders zullen zijn omdat er geen test voorafgaand is. Het afgelopen seizoen ging het niet zo goed hier, maar met de data die we toen verzameld hebben en met de verbeteringen aan de CBR1000RR zal het aanstaand weekeinde zeker beter gaan.”