Title Image

Blog

Voorbeschouwing Donington Park 2016

HONDA WORLDSBK-DUO GAAT VOOR BRITS SUCCES OP DONINGTON PARK

  |   News Racing

Honda WorldSBK Team-rijders Michael van der Mark en Nicky Hayden zijn klaar voor de zevende ronde van het WK Superbike, welke komend weekeinde verreden wordt op Donington Park. Op dit circuit, gelegen midden in Engeland, werd in 1988 de allereerste WK Superbike-race ooit verreden. Dit jaar is het alweer de 24e keer dat het SBK er te gast is.

Michael van der Mark kende tot nu toe wisselend geluk op Donington Park. Hij won in 2014 de WK Supersport-race na een bloedstollend duel met medetitelkandidaat Jules Cluzel. Vorig jaar viel hij echter in beide SBK-races uit. De 23-jarige Rotterdammer heeft als doel om zijn vorm van begin 2016, toen hij in de eerste vier races liefst drie keer op het podium stond, terug te vinden.

Michael van der Mark: “Op Sepang was ik verre van tevreden met onze resultaten, vooral omdat ik weet hoe competitief we kunnen zijn. Het plan is dan ook om ervoor te zorgen dat we op hetzelfde niveau komen als in de eerste twee SBK-weekenden van dit jaar. Ik geniet er echt van om op Donington Park te rijden en heb goede herinneringen aan 2014. Het is een zeer technisch circuit met een geweldige mix van alles. Het is ook een heel ander circuit dan Sepang, maar ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en hoop op goede resultaten.”