Title Image

Blog

HISTORISCH VOLLEDIG YAMAHA WORLDSBK-PODIUM IN ESTORIL

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijders Toprak Razgatlıoğlu en Michael van der Mark vierden vandaag een historisch volledig Yamaha-podium, samen met GRT Yamaha WorldSBK Junior Team-rijder Garrett Gerloff, in de Tissot Superpole Race op Estoril. Het was voor het eerst in de WorldSBK-historie dat Yamaha alle podiumposities in een race veroverde.

 

Van der Mark nam vandaag na vier jaar afscheid bij Yamaha en deed dat vanmorgen dus met een podiumplaats na een waanzinnig duel met Chaz Davies, een van de mooiste duels van het afgelopen seizoen. Michael reed vervolgens naar een mooie vierde plaats in Race 2 en kon zo zijn Yamaha-carrière op een positieve manier af ronden.

 

Michael van der Mark – SPRC: P3 / R2: P4: “Het was echt een goede ochtend. In de Superpole Race had ik een geweldige strijd met Chaz en eindigde als derde. Ik was daar heel blij mee, de motor voelde geweldig en ik was klaar voor Race 2. Maar vanaf de eerste ronde had ik het lastig met de grip aan de achterkant en ik kon de jongens voor mij gewoon niet bijhouden, wat frustrerend was. Halverwege de race begon het beter aan te voelen maar toen kreeg ik het lastig met de voorkant.”

“Ik wilde meer in deze laatste race, maar uiteindelijk is het niet zo slecht om als vierde te eindigen en ik denk dat we over het algemeen een goed einde van het seizoen hebben gehad. Weet je, we willen altijd meer, maar het zijn vier fantastische jaren geweest met dit team en met Yamaha en ik ben echt trots op alles wat we hebben bereikt. Ik wil iedereen met wie ik in deze tijd heb samengewerkt bedanken voor alle inspanningen, want de progressie die we samen hebben geboekt, heeft tot indrukwekkende resultaten geleid. Ik ben iedereen dankbaar en ga iedereen missen.”