Title Image

Blog

GOEDE TEST VOOR PATA YAMAHA-RIJDERS VAN DER MARK EN RAZGATLIOĞLU IN BARCELONA

  |   News Racing

Tijdens een privétest in Barcelona, waarbij de top van het WorldSBK aanwezig was, hebben Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu gezamenlijk 332 ronden gereden om zich zo voor te bereiden op de tweede ronde van dit kampioenschap in Jerez (31 juli – 2 augustus).

 

Tijdens de tweedaagse test op Circuit de Barcelona-Catalunya – waar van 18 tot en met 20 september voor het eerst een WorldSBK-raceweekeinde plaatsvindt – klokte Van der Mark 178 ronden en een beste tijd van 1:41.679, terwijl de engineers van Yamaha vooral bezig waren met nieuwe onderdelen en het verzamelen van data.

 

De test begon woensdag onder zomerse omstandigheden. Van der Mark had snel weer de snelheid te pakken en noteerde een zevende tijd in de ochtend. Tijdens de middagsessie waren beide Pata Yamaha-rijders vooral bezig met het opnieuw vertrouwd raken met de R1’s na een verplichte break van liefst vier maanden. Ook werden nieuwe onderdelen getest. Van der Mark sloot deze sessie als elfde af.

 

Tijdens de tweede dag was het koeler en maakten de Pata Yamaha-rijders een grote stap voorwaarts. Beiden noteerden de beste tijd net voor de lunch waarbij Van der Mark met een 1’41.679 zevende was. In de middagsessie ging Michael verder met het rijden van heel veel testronden en sloot de test uiteindelijk met een goed gevoel af.

 

Het team is nu klaar voor de herstart van het WorldSBK, over drie weken op het Spaanse Jerez, waarbij zowel Van der Mark als Razgatlıoğlu door willen gaan met de strijd om het kampioenschap.

 

Michael van der Mark: 178 ronden- 1’41.679: “Het was fijn om weer op de motor te zitten. Het was een tijdje geleden en het is ook tien jaar geleden dat ik hier voor het laatst ben geweest, dus het was allemaal vrij nieuw. We hadden zoveel nieuwe dingen om te proberen en ik denk dat we best tevreden kunnen zijn met deze test, ook al ziet het er misschien niet zo uit als je alleen kijkt naar de eindresultaten. Er is zoveel nieuw ontwikkeld en we waren gefocust op het verbeteren van de motor, omdat de jongens de afgelopen vier maanden heel hard hebben gewerkt thuis. Er zijn veel positieve punten op de R1, ik ben blij dat ik terug ben na vier maanden niet te hebben gereden en ik ben klaar om weer te racen. Ik kan dan ook niet wachten op de herstart in Jerez.”