Title Image

Blog

GEEN TWEEDE WORLDSBK-RACE IN QATAR NA NOODWEER

|   News Racing

De 2018-campagne van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is tot een vroegtijdig einde gekomen, nadat de tweede race van het WorldSBK in Qatar vlak voor de start werd gecanceld. Desondanks kan het team terugkijken op het meest succesvolle seizoen ooit, waarbij Michael van der Mark en Alex Lowes in totaal drie zeges en 14 podiums pakten.

Toen Van der Mark aankwam op het circuit, werd hij begroet door een zandstorm en hevige regenval. Dit noodweer zorgde voor een flinke vertraging in het zaterdagprogramma. De warming-up werd liefst 90 minuten later verreden.

Omdat de rijders zich steeds meer zorgen maakten over de baancondities, werd het programma opnieuw vertraagd zodat het circuitpersoneel de kans kreeg om het water dat over de baan liep aan te pakken.

Maar na de WorldSSP-race werd alsnog besloten om WorldSBK Race 2 niet te laten starten, daarbij rekening houdend met het verschil tussen banden en vermogen van een WorldSBK- en WorldSSP-motor.

Hierdoor kreeg Michael niet de kans om voor de tweede plaats te strijden, hoe klein die kans ook geweest zou zijn. Maar de Pata Yamaha-rijder is vooral erg blij met zijn derde plaats in de eindstand.

Michael van der Mark – 3e WorldSBK 2018 – 333 punten: “Het was absoluut de juiste beslissing om Race 2 vandaag te annuleren. Ons kampioenschap was al beslist en de omstandigheden op het circuit werden niet beter, met name in bocht 15 was veel stilstaand water. Het is jammer om het seizoen in de pitbox te beëindigen, maar veiligheid komt eerst. We hebben aan het begin van het jaar enkele doelen gesteld: om te strijden voor podiums, om te strijden voor een overwinning en om in de top-5 in het kampioenschap te eindigen. We hebben dat allemaal bereikt en nog veel meer en ik ben erg blij met de derde plek. Het team kan trots zijn op hun prestaties dit jaar, omdat ze veel verbeterd hebben en beide rijders races hebben laten winnen. Nu moeten we op zoek naar verdere verbeteringen, zodat we in 2019 nog sterker terugkomen. “

Het team vertrekt volgende maand al naar Spanje voor de eerste test.