Title Image

Blog

Zaterdag Assen 2016

GEEN BELONING VOOR VAN DER MARK NA SPECTACULAIRE OPENINGSRACE OP ASSEN

  |   News Racing

Michael van der Mark is vandaag tijdens de eerste WK Superbike-race op het TT Circuit van Assen gevallen nadat hij na een fanatische wedstrijd op weg leek naar een tweede positie. Maar ondanks het teleurstellende einde van de wedstrijd liet Van der Mark wederom zien dat hij op de CBR1000RR Fireblade SP van het Honda WorldSBK Team de strijd kan aangaan met de koplopers. De Nederlander reed zelfs kort aan de leiding en dat zorgde voor een speciale sfeer op het TT Circuit. Liggend op de tweede plaats ging het helaas in de een na laatste ronde mis toen hij de controle over de voorkant verloor. Op weg naar de pitbox kreeg de Rotterdammer van de trotste fans nog een indrukwekkende en passende staande ovatie.

Michael van der Mark (DNF): “In de Superpole was het een beetje een loterij, zeker omdat de wind het nog lastiger maakte. Desondanks voelde ik mij goed op de motor. De ronden met de racebanden waren goed en met de kwalificatieband maakte ik een paar foutjes maar de vijfde plaats was een prima uitgangspositie. Mijn start was niet al te best en daarom besloot ik kalm te blijven om vervolgens het tempo op te schroeven. Het duel met Chaz Davies en vooral Jonathan Rea was erg mooi, zeker omdat ik op sommige punten veel sneller was. Alleen bij het uitkomen van bocht 5 verloor ik terrein. Ik wist wel dat ik de snelheid had om minstens op het podium te eindigen, maar ik wilde winnen. Het plan was om in de laatste twee ronden een aanval te plaatsen, maar toen verloor ik de voorkant in de derde bocht. We weten wat we moeten aanpassen voor morgen en hopelijk kunnen we dan goedmaken wat we vandaag verloren hebben.”