Title Image

Blog

FANTASTISCHE VAN DER MARK VIERDE OP MISANO

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark behaalde een geweldige vierde plaats tijdens de negende ronde van het MOTUL FIM Superbike World Championship op Misano vandaag in de eerste race vanaf een elfde startplaats op de grid.

De race werd verreden onder warme omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid maar zonder een teken van regen wat er tijdens de vrijdag veelvuldig aanwezig was. Na een moeilijke kwalificatie startte Van der Mark vanaf de elfde plaats op de grid. Hij kwam minder dan een tiende van een seconde tekort voor de top zes.

Een bliksemstart en een agressieve eerste ronde zorgden er voor dat Van der Mark al gauw bij de leidende groep terecht kwam met een snel en constant tempo. De 25-jarige Nederlander wist zijn snelheid te verhogen nadat hij aan Tom Sykes voorbij ging voor de vierde plaats halverwege de race. Echter had hij niet de extra snelheid om te kunnen strijden voor de laatste podiumplek.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team – P4 +4.921: “Vanochtend voelde ik me al weer beter met de motor en maakte een grote stap in Superpole 1. Ik verbeterde mijn rondetijd aanzienlijk maar helaas had ik in Superpole 2 heel veel wheelspin met de qualifier aan het einde van de ronde en kon ik mezelf niet genoeg verbeteren. Een elfde startplaats op Misano is niet ideaal. Ik had een hele goede start, een beetje geluk in de eerste paar bochten maar kon al snel aansluiten bij de kopgroep. Mijn pace was erg constant en ik was aan het einde wat sneller, alleen niet snel genoeg voor de laatste podiumplaats. Ik ben heel blij met het werk wat we gedaan hebben en met een start vanaf pole morgen hoop ik dat we kunnen strijden voor het podium.”

Van der Mark vertrouwt op een sterke prestatie in race 2 morgen waarbij de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur vanaf pole position zal starten.