Title Image

Blog

Zaterdag Aragon 2016

DAG VOL UITDAGINGEN VOOR VAN DER MARK OP ARAGON

  |   News Racing

De eerste race van de derde ronde van het WK Superbike zit er op voor het Honda WorldSBK Team, met Nicky Hayden als zesde geklasseerd maar met helaas een DNF voor Michael van der Mark. De eerste van 2016. Beide rijders hadden niet de beste kwalificatie van het jaar op het Spaanse Motorland Aragon. Michael van der Mark verloor al snel de voorkant op een kerbstone in bocht 7 terwijl hij op weg was naar een snelle tijd. De jonge Rotterdammer en zijn motor gleden daarna over het asfalt waarbij Van der Mark gelukkig veilig naar de kant van het circuit wist te komen. De eerste rijder achter de Nederlander was zijn teamgenoot, die op briljante wijze langs Van der Mark stuurde.

In de race had Michael van der Mark een fantastische start vanaf de vierde rij en reed op een knappe zesde positie, tot een crash tijdens de vierde ronde – in de vijfde bocht – een einde maakte aan zijn wedstrijd.

Michael van der Mark (DNF): “Het was zeker niet mijn beste dag. Vanmorgen voelde ik mij echter echt goed. Maar in de Superpole, met de kwalificatieband, ging bij het uitkomen van bocht zeven het voorwiel omhoog. Toen het weer landde had het praktisch geen grip en crashte ik. De jongens hebben uitstekend werk geleverd bij de opbouwen van de fiets in zo’n korte tijd. Ik had een goede start en was in staat om mee te komen met de koplopers, maar bijna direct voelde ik dat ik niet hetzelfde gripniveau had als in de trainingen. Ik moest daardoor pushen aan de voorzijde en dit is de reden waarom ik crashte in bocht 5. Het is ongelooflijk jammer, omdat we een kans hadden op een zeer goed resultaat. Hopelijk kan ik mij morgen herpakken.”